Καλώς ήρθατε στην Wenzhou Bossxiao Packaging Co.,LTD
No. 8888, Century Avenue, Wenzhou, Zhejiang, Κίνα
Αγγλικά
Ο αξιόπιστος συνεργάτης σας για λύσεις Eco Pack —— Wenzhou Bossxiao
Βιοδιασπώμενο υλικό PLA (πολυγαλακτικό οξύ).

Εισαγωγή υλικού 

Το βιοδιασπώμενο υλικό PLA (πολυγαλακτικό οξύ) αναφέρεται σε μια κατηγορία υλικών που αποικοδομούνται από τη δράση μικροοργανισμών όπως βακτήρια, μούχλα (μύκητες) και φύκια που υπάρχουν στη φύση. Κινεζικό ψευδώνυμο: πολυλακτίδιο (γνωστό και ως πολυγαλακτικό οξύ) Αγγλική ονομασία: πολυγαλακτίδιο, πολυγαλακτικό οξύ, συντομογραφία PLA Αγγλικό ψευδώνυμο: ανθρακικό πολυτριμεθυλένιο; Ομοπολυμερές 1,3-Διοξαν-2-όνη Μοριακός τύπος: (C3H4O2)n 

Το πολυγαλακτικό οξύ PLA χρησιμοποιεί γαλακτικό οξύ ως κύρια πρώτη ύλη, το οποίο λαμβάνεται κυρίως από μανιόκα, καλαμπόκι, ζαχαροκάλαμο και άλλα βότανα για να ληφθεί η περιεκτικότητα σε άμυλο και ζάχαρη του γαλακτικού οξέος που λαμβάνεται με βακτηριακή ζύμωση και τελικά σχηματίζει ένα πολυμερές που λαμβάνεται με πολυμερισμό πολυγαλακτικού οξέος (PLA ). Η πηγή των πρώτων υλών είναι επαρκής και ανανεώσιμη. 

Η όλη διαδικασία παραγωγής πολυγαλακτικού οξέος και ινών πολυγαλακτικού οξέος δεν περιλαμβάνει επιβλαβείς ουσίες. Είναι ένα είδος πολυμερούς υλικού με εξαιρετική απόδοση, το οποίο μπορεί να αποσυντεθεί πλήρως από περιβαλλοντικούς μικροοργανισμούς αφού απορριφθεί, και τελικά να ανοργανοποιηθεί και να γίνει αναπόσπαστο μέρος του κύκλου του άνθρακα στη φύση. 


Χαρακτηριστικά υλικού

1. Το πολυγαλακτικό οξύ (PLA) είναι ένας νέος τύπος βιοαποδομήσιμου υλικού με καλή βιοδιασπασιμότητα. Μετά τη χρήση, μπορεί να αποικοδομηθεί πλήρως από τους μικροοργανισμούς στη φύση και τελικά να παράγει διοξείδιο του άνθρακα και νερό, το οποίο δεν μολύνει το περιβάλλον, κάτι που είναι πολύ ωφέλιμο για την προστασία του περιβάλλοντος. , είναι ένα αναγνωρισμένο φιλικό προς το περιβάλλον υλικό.

2. Το φιλμ πολυγαλακτικού οξέος (PLA) έχει καλή διαπερατότητα αέρα, διαπερατότητα οξυγόνου και διαπερατότητα διοξειδίου του άνθρακα. Έχει επίσης τα χαρακτηριστικά της απομόνωσης της οσμής. Είναι το μόνο βιοδιασπώμενο πλαστικό με εξαιρετικές αντιβακτηριδιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες.

3. Κατά την αποτέφρωση πολυγαλακτικού οξέος (PLA), η θερμιδική του αξία καύσης είναι ίδια με αυτή του χαρτιού αποτέφρωσης, η οποία είναι η μισή από την αποτέφρωση παραδοσιακών πλαστικών (όπως το πολυαιθυλένιο) και η αποτέφρωση PLA δεν θα απελευθερώσει ποτέ τοξικά αέρια όπως νιτρίδια και σουλφίδια . . Το ανθρώπινο σώμα περιέχει επίσης γαλακτικό οξύ σε μονομερή μορφή, γεγονός που υποδηλώνει την ασφάλεια αυτού του αποικοδομήσιμου προϊόντος.


Φυσικές ιδιότητες και πλεονεκτήματα

1. Η τιμή του pH είναι περίπου 6, που είναι ασθενώς όξινο.

2. Αναστολή ακάρεων, το ποσοστό αναστολής της απόδοσης κατά των ακάρεων των δεδομένων δοκιμής είναι 71.39%, και το συμπέρασμα είναι ότι έχει δράση κατά των ακάρεων.

3. Η αντιβακτηριδιακή δράση είναι εμφανής, και το ποσοστό απώλειας του Staphylococcus aureus, Candida albicans και Escherichia coli είναι πάνω από 98%. (Επίσημη δοκιμή SGS) 

4. Δεν προστίθενται αντιβακτηριακά, φάρμακα κατά των ακάρεων ή άλλες χημικές ουσίες στη διαδικασία παραγωγής, κάτι που είναι απολύτως η απόδοση των φυσικών του ιδιοτήτων.

5. Φυσικό αυτοσβενόμενο: μη εύφλεκτο και ο οριακός δείκτης οξυγόνου είναι υψηλότερος από αυτόν του πολυεστέρα και του νάιλον.

6. Η απόδοση θερμομόνωσης είναι 1.8 φορές μεγαλύτερη από αυτή των πυρήνων βαμβακιού υψηλής ποιότητας. (Δεδομένα δοκιμής)

7. Καλή ανάκαμψη, ισχυρός όγκος, ομαλή αίσθηση, γρήγορο στέγνωμα και αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία. 


Χρήση υλικών

Το πολυγαλακτικό οξύ έχει καλή θερμική σταθερότητα,η θερμοκρασία επεξεργασίας είναι 170 ~ 230 ℃και έχει καλή αντοχή σε διαλύτες. Μπορεί να υποστεί επεξεργασία με διάφορους τρόπους, όπως εξώθηση, περιδίνηση, διαξονικό τέντωμα, χύτευση με έγχυση. Εκτός από το ότι είναι βιοδιασπώμενα, τα προϊόντα από πολυγαλακτικό οξύ έχουν καλή βιοσυμβατότητα, γυαλάδα, διαφάνεια, αίσθηση στο χέρι και αντοχή στη θερμότητα, καθώς και σε ορισμένα βακτήρια, επιβραδυντικότητα φλόγας και αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία, επομένως είναι πολύ χρήσιμα. ευρέως. 

Τα βιοαποδομήσιμα υλικά που χρησιμοποιούνται στην ιατρική, τα ανθρώπινα όργανα και άλλους τομείς μπορούν να τροποποιηθούν για το σχεδιασμό και την κατασκευή βιοαποδομήσιμων υλικών χωρίς πλαστικοποιητές, βαρέα μέταλλα και τοξικές χημικές ουσίες, δισφαινόλη Α, ανεξάρτητα από πετρελαϊκούς πόρους και ασφαλή για επαφή με τρόφιμα. 

Η διαδικασία χύτευσης μπορεί να επιλεγεί από χύτευση με έγχυση, εξώθηση, χύτευση με εμφύσηση και χύτευση με κυψέλες, η οποία είναι κατάλληλη για οικιακές καθημερινές ανάγκες, επιτραπέζια σκεύη σε επαφή με τρόφιμα ή στοματική κοιλότητα κ.λπ.. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ευρέως ως υλικά συσκευασίας, ίνες και μη υφασμένα υφάσματα κ.λπ., και χρησιμοποιείται κυρίως σε είδη ένδυσης (εσώρουχα, εξωτερικά ενδύματα), στη βιομηχανία (κατασκευές, γεωργία, δασοκομία, χαρτοποιία) και σε τομείς της ιατρικής και της υγείας. 


Βιωσιμότητα Εφαρμογών 

1. Μειώστε τη χρήση πετροχημικών υλικών και μειώστε τις εκπομπές άνθρακα 

2. Χρησιμοποιήστε φυσικές ανανεώσιμες πρώτες ύλες (όπως: φυτικό άμυλο, ζαχαροκάλαμο, ίνες άχυρου κ.λπ.)

3. Υιοθετήστε την πράσινη και ασφαλή διαδικασία παραγωγής

4. Συμβατό με το υπάρχον σύστημα διαχείρισης στερεών αποβλήτων

5. Μπορεί να αποτεφρωθεί - πλήρως καθαρή καύση

6. Μπορεί να γίνει υγειονομική ταφή - χωρίς στραγγίσματα ή τοξικές και επιβλαβείς ουσίες

7. Κομποστοποιήσιμο 

8. Μπορεί να ανακυκλωθεί και να μεταποιηθεί σε μονομερή ή άλλα προϊόντα

9. Δημιουργήστε ένα καλό περιβάλλον διαβίωσης για τις μελλοντικές γενιές και βελτιώστε την ποιότητα ζωής 


Η υποβάθμιση του PLA δείχνει 

Αποικοδόμηση κομπόστ:Το PLA μπορεί να επιτύχει πλήρη βιοαποδόμηση εντός 180 ημερών υπό συνθήκες αποικοδόμησης κομπόστ και τα τελικά προϊόντα αποδόμησης είναι το διοξείδιο του άνθρακα και το νερό. Οι συνθήκες κομποστοποίησης είναι οι εξής: Η θερμοκρασία είναι 58±2℃Η υγρασία είναι 98% 


Υπάρχουν ορισμένα μικροβιακά 

υποβάθμιση χωματερών:Οι συνθήκες υγειονομικής ταφής διαφέρουν από τις συνθήκες κομποστοποίησης, επομένως ο ρυθμός αποδόμησης του PLA είναι πιο αργός, γενικά διαρκεί 2-5 χρόνια, αλλά τα προϊόντα αποδόμησης δεν μολύνουν τα υπόγεια ύδατα, δεν βλάπτουν την ανάπτυξη των φυτών και δεν σπαταλούν την αρόσιμη γη. αποικοδόμηση. Αποτέφρωση: Το PLA έχει μικρή θερμιδική αξία καύσης και τα πλήρη προϊόντα καύσης είναι διοξείδιο του άνθρακα και νερό, τα οποία δεν μολύνουν τον αέρα. 


Κατάσταση και προοπτικές του κλάδου

Η τιμή του PLA πριν από τη μεγάλης κλίμακας εκβιομηχάνιση είναι $1000/kg. Αργότερα, μεγάλης κλίμακας παραγωγή επιτεύχθηκε μέσω της έρευνας εκβιομηχάνισης της ερευνητικής ομάδας του καθηγητή Ramani Narayan στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν. Η τεχνολογία έχει πλέον βιομηχανοποιηθεί από τη Natureworks. Ο μεγαλύτερος κατασκευαστής PLA είναι η NatureWorks στις Ηνωμένες Πολιτείες, ακολουθούμενη από την κινεζική Hisun Bio, της οποίας η τρέχουσα παραγωγή είναι 100,000 τόνοι και 5,000 τόνοι αντίστοιχα. Το PLA έχει πολλές εφαρμογές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εξώθηση, χύτευση με έγχυση, σχεδίαση φιλμ, περιδίνηση και άλλα πεδία. Η ίνα PLA χρησιμοποιεί φυσικούς και ανανεώσιμους φυτικούς πόρους ως πρώτες ύλες, γεγονός που μειώνει την εξάρτηση από τους παραδοσιακούς πετρελαϊκούς πόρους και ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της αειφόρου ανάπτυξης της διεθνούς κοινότητας. Έχει τόσο τα πλεονεκτήματα των συνθετικών ινών όσο και των φυσικών ινών και ταυτόχρονα έχει τα χαρακτηριστικά της πλήρους φυσικής κυκλοφορίας και βιοαποδόμησης. Σε σύγκριση με τα συμβατικά ινώδη υλικά, οι ίνες καλαμποκιού έχουν πολλές μοναδικές ιδιότητες, επομένως έχουν εκτιμηθεί ευρέως από τη διεθνή κλωστοϋφαντουργία. 

Σχετικές ειδήσεις

Προσαρμογή της οικολογικής τσάντας σας

Ρωτήστε την ερώτησή σας
Φύγε σε παρακαλώ
ΗΠΑ
μήνυμα
Αρχική
Προϊόντα
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Επικοινωνία